Játéktér

Színházi szakkör gyerekeknek

A Múzsák Társulat gyerekközpontú színházi szakkört hirdetet 2024. szeptember hónaptól Tamásiban “Játéktér” néven, amely a színpadi mozgáson, ének tanuláson, drámajátékokon keresztül erősíti a gyermekek  magabiztos fellépését, sikerélményét,  kommunikációs készségét. A felszabadult, jó hangulatú, nevetéssel teli foglalkozások keretein belül célunk a fantázia, a kreativitás, az empátia, az egymásra figyelés, a kifejezőképesség, és a mozgás koordinációs képességek fejlesztése, a közösségépítés fontosságának erősítése. 

A színjátszó szakkör tagjai számára lehetőség nyílik, hogy a Múzsák Társulat tehetséggondozási programjának keretén belül gyermek-ifjúsági előadásainkban szerepeljenek. 

Jelentkezés folyamatos csatlakozási lehetőséggel Tövispataki Beátánál a  tovispataki.beata@gmail.com e-mail címen. További információk a 06204356686-os telefonszámon. 

Várunk Benneteket!

Tövispataki Beáta - szakkörvezető

Tövispataki Beáta - Múzsák Társulat

Közel 10 éve foglalkozom gyerekekkel különböző darabok, táborok, szakkörök kapcsán. 2014-től foglalkozom ifjúságneveléssel, tanítom és rendezem őket, jó kapcsolatot ápolva velük és a szülőkkel is. 2022-ben várandósságom alatt megrendeztem a Kincskereső kisködmön ősbemutatóját, majd ez év augusztus hónapjában magam is anyává váltam, azóta kislányomat, Szófiát nevelem. 2023- szeptember hónapban csatlakoztam vissza a Múzsák Társulat színpadi munkájába,  saját szerepeim és gyermek-ifjúsági rendezéseim felújításának visszavételével. 

Ugyanebben a hónapban rendezőként vettem részt új bemutatónkban, a Gótikus Szimfóniák című előadást mutattuk be a Budapesti Történeti Múzeumban. Múltbéli produkciók: A muzsika hangja, Legyetek jók, ha tudtok!, A két Lotti. Jelenleg repertoáron lévő előadások, amelyekben gyermek szereplők is közreműködnek: Kincskereső kisködmön, Melyiket a 9 közül?

Jelenleg repertoáron lévő előadások, amelyekben gyermek szereplők is közreműködnek: Kincskereső kisködmön, Melyiket a 9 közül?

Volt tanítványaink véleménye

Lilla – A muzsika hangja, Legyetek jók, A két Lotti, Melyiket a 9 közül?

„Beával 6 éves koromban kezdtem el együtt dolgozni színházi produkciókban. Remekül megtanította nekem, hogy hogyan kell használnom a képességeimet, és mindig úgy éreztem hogy bátran szólhatok neki ha valamivel problémám adódott. A színházban töltött éveim emlékezetesek maradtak részben az izgalmas csapatmunka, részben a jó hangulat miatt, amit Beáék biztosítottak nekünk gyerekeknek:)).”


Béla
– A muzsika hangja, Legyetek jók, A két Lotti, Melyiket a 9 közül?

„10 éves voltam amikor belekerültem egy darabba. Nagyon jól éreztem magam és nagyon odafigyelt rám mindenki. A többi gyerekkel is jó volt a munka. Az volt a jó hogy amellett, hogy felkészítettek az előadásra profin, arra is figyeltek, hogy még csak 10 éves vagyok és nem terheltek túl. Annyira jó élmény volt, hogy most 17 évesen is színházzal foglalkozom.”


Mira
– A muzsika hangja, Legyetek jók, A két Lotti, Melyiket a 9 közül?

„Én 6 éves koromban kezdtem el a színészkedést a Budaörsi Latinovits színházban. Bea mindig nagyon kedves volt velünk, jó hangulatúak voltak a próbák, az egész első színházas élményem szuper volt, olyan, amire ma is nagyon szívesen emlékszek vissza. Akár énekpróba volt, akár táncpróba, akár jelentpróba mindannyian teret kaptunk a kiteljesedéshez és Beáék mindig támogattak minket. Jó barátságokat, élményeket, sok tapasztalatot és fejlődési lehetőségeket nyújt a gyerek színészkedés, és ha érdeklődik ezek iránt a gyerkőc, akkor felejthetetlen emlékekre tehet szert. A közös munka, a próba folyamat nagyon sokat ad és a munkánk gyümölcse, amikor már megszületik az előadás, olyan boldogsággal tölti el az embert, hogy bátran kijelentheti: “Ez abszolút megéri a belefektetett energiát.” Összességében az egész egy nagyon meghatározó része volt a gyerekkoromnak, belopta magát a szívembe. Szívből ajánlom a Társulatot.”


Ákos
– A muzsika hangja, Legyetek jók, A két Lotti, Melyiket a 9 közül?

„9 éves koromban csatlakoztam a Múzsák Társulathoz. Azonnal egy szuper közösségben érezhettem magam. Belekóstolhattam, majd elsajátíthattam a színjátszás alapjait, melyeket a későbbiekben más budapesti színházak színpadjain is kamatoztatni tudtam. Hálával és szeretettel gondolok ezekre az évekre.”

Várunk minden kedves érdeklődőt!