Nyári Színjátszó Tábor

A Múzsák Társulat szeretettel várja a színház világa iránt érdeklődő gyermekeket nyári ottalvós színjátszó és kaland táborába Nagyszékelybe. Napközben színházi foglalkozással, drámajátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, ökotudatos tájhasználati programmal, esti közös sütéssel- főzéssel készülünk a színház és a gyógynövények világa iránt érdeklődő gyermekek számára. Utolsó nap egy bemutató előadással és közös ebéddel várjuk a szülőket, barátokat, ismerősöket.

Foglalkozások helyszíne:

A nagyszékelyi Művelődési Ház, valamint erdők, mezők, kiskertek. A színjátszó foglalkozások mellett a tábor alapkoncepciójába tartozik, hogy az impozáns természeti környezetet kihasználva interaktív jelmezes szituációs és kalandjátékokkal, csapatépítő vetélkedőkkel, természetjárással, gyógynövény alapismerettel, éjszakai túrával, bátorság próbával, közös sütéssel-főzéssel készülünk a táborozók számára. 

 

Részvételi díj:

Napközis részvétel: bruttó 38 100 Ft (napi 3x étkezéssel és a foglalkozások díjával)

Ottalvós részvétel: bruttó 69 850 Ft (napi 5x étkezéssel, foglalkozások díjával és a panzió szállás költségeivel)

 

Kedvezmények:

Testvérpárok jelentkezése esetén a tábor díjának végösszegéből 10% kedvezményt adunk. 

A Múzsák Társulat tehetséggondozási programjában résztvevő gyermekek számára a tábor díjából 20% kedvezményt adunk. 

Nagyszékelyben életvitelszerűen élő gyermekek számára a napközis tábor díjából 50% kedvezményt adunk. A szociálisan rászoruló családok részére a Nagyszékelyi Önkormányzat további támogatást biztosít. A többlet támogatással kapcsolatos információkkal keressék az önkormányzat munkatársait.

 

Ajánlott korosztály:

8-13 éves korig.
 

 

Időpontok:

 
2024. 07.08 – 07.13.
2024. 07.22 – 07.27.
 

 

Helyszín:

 

Nagyszékely egy festői zsákfalu, amely Dél-Dunántúlon, Tolna megyében a Tolna dombság völgyei között, patakok szelte völgyekben, erdők és szántóföldek által övezve helyezkedik el. A tájra jellemzőek a löszbe vájt mélyutak és partfalak. A település központjában egy artézi kút található.

Az épített örökség egészen különleges: egész utcaképek őrzik a 20. század első felének hangulatát. Egyedülálló a község szívében elhelyezkedő templomegyüttes, amely egy román kori és egy neobarokk templom összeépítéséből áll. Csendes, nyugodt és szép természeti környezettel, a múltra emlékeztető hangulatos utcákkal és szépen felújított jellegzetes sváb parasztházakkal rendelkezik, melyek a település gazdag múltjára engednek következtetni, egyúttal biztos alapot nyújtanak a jövőbeni felemelkedésre is.

 

Táborvezetők

Bocsó Renáta – WALDORF pedagógus és agrár mérnök

Kátai István  –  színművész és kulturális közösségépítő

Tövispataki Beáta – színművész – ifjúsági előadás rendező

 

A tábor és ami mögötte van:

A Múzs-Art Színházi és Művészeti Műhely Közhasznú Egyesület működési bázisa a Budaörsi PostART Kulturális Színtér, ahol 2018 óta minden évben megvalósult egy-egy alkalommal színjátszó tábor a Múzsák Társulat szervezésében. A táborok tematikája évről évre változik, figyelembe véve a jelentkezők létszámát, életkorát, színházi tapasztalatát. A táborvezetők a résztvevők képességeinek figyelembevételével minden nap zenés foglalkozásokkal, koreográfiákkal, drámajátékokkal, színházi jelenetekkel készülnek a táborozó gyermekek számára.

A felszabadult, jó hangulatú nevetéssel teli foglalkozások célja a fantázia, a kreativitás, az empátia, az egymásra figyelés a kifejezőképesség, a mozgáskoordinációs képességek fejlesztése, a közösségépítés fontosságának erősítése. 2023-ban az egyesület Nagyszékelyben fióktelepet létesített és megkezdte második, vidéki kulturális bázisának felépítését, amelynek első kulturális programja az Anne Frank monodráma felújítása és bemutatása volt.

Egyesületünk alap céljai között szerepel a képességek felfedezése és a tehetséggondozás, hosszútávú célja elősegíteni a fiatal generációban a szabadidő hasznos eltöltésének fogalmát, a közösségi központú szemlélet kialakítását, a kreativitás fejlesztését, a népi hagyományok és a magyar nyelv őrzését. Célunk olyan élményekkel gazdagítani a fiatal generációt, amelyek a színház világán keresztül tágítják nézőpontjukat, kiváltva a technológiai alapú élményeket. A programot délutánonként hagyományőrző kézműves foglalkozások, szabad játékok egészítik ki. Első ifjúságnevelő kulturális programja a „Fűben – fában orvosság” kreatív alkotó és kaland tábor, amely országos szinten várja a táborozni vágyó ifjúságot.

 
 

További információ:

Tövispataki Beáta – színész- ifjúsági előadás rendező – táborvezető:
06204356686
 
Várunk minden kedves érdeklődőt!